دانشجو آنلاین ۱۳۹۷/۱/۲-محاکمه مهاتما گاندی دریک دادگاه انگلیسی به جرم تحریک مردم به شورش
مهاتما گاندی» در سال ۱۸۶۹ در یک خانواده هندو در گجرات هند متولد گردید.
گاندی در آغوش مادری فداکار رشد میکرد ؛ او از همان سنین کودکی با مرام آسیب نرساندن به موجودات زنده خو گرفت و به گیاهخواری، روزهداری برای خودسازی و خالص نمودن خویش و زندگی توأم با گذشت اعضای فِرق و مذاهب مختلف کوشش ورزید. خانواده او از طبقه «وایشا» یا تجار هندی بودند.
حقایق
گاندی زندگی خویش را وقف آشکار ساختن حقیقت یا ساتیا کرد. او تلاش میکرد با یادگیری و درس گرفتن از اشتباهات خود و عملکرد خود به حقیقت دست یابد. وی شرح حال زندگی خویش را تحت عنوان «ماجرای تجربیات من با کشف حقیقت» نوشتهاست.
گاندی درشرح فلسفه و شیوه زندگی خود در خود بیوگرافی نویسی اش چنین آورده:
«وقتی ناامید میشوم بخاطر میآورم که در طول تاریخ راه حق و عشق همواره پیروز بودهاست حکمرانان و قاتلان در برههای شکست ناپذیر جلوه میکنند ولی درنهایت همه آنها سقوط کردهاند – همیشه به این واقعیت فکر کنید.»
«چه فرقی میکند که مرگ وبی خانمانی وبی سرپرستی ریشه در حکومتهای استبدادی داشته باشد یا با نام مقدس آزادی و دموکراسی ایجاد گردد؟»
«ضربه در برابر ضربه و چشم در برابر چشم دنیا را کور میسازد.»
«من بنا به دلایل زیادی آماده مردن شدهام و نه برای کشتن.»
محاکمه گاندی توسط یک دادگاه انگلیسی
گاندی دراین دادگاه به شش سال حبس متهم شد وعلت این اتهام هم تحریک مردم بود.
در سال ۱۹۱۹ حکومت بریتانیا در هند، قانونی را بهنام قانون رولت تصویب کرد که بهموجب آن، پلیس حق داشت هرشخص مظنونی را بدون دلیل بازداشت و حبس کند. این عمل خشم هندیان را بیشتر کرد.
گاندی که تحصیلات حقوق خود را در انگلستان به اتمام رسانده و مدتی نیز در آفریقای جنوبی بهسر برده بود پس از بازگشت بههند بهعضویت حزب کنگره درآمد.
گاندی برای مخالفت با لایحه دولت، مقاومت منفی یا عدم همکاری با دولت بریتانیا را اعلام کرد.
محاکمه مهاتما گاندی
خبرهای ما را در این کانال دنبال کنید
https://telegram.me/DaneshjoOnline95