دانشجو آنلاین ۱۳۹۶/۱۲/۱۲-سوم مارس ۱۲ اسفند «روز جهانی حیاتوحش
سازمان ملل متحد با هدف افزایش توجه و آگاهیهای عمومی نسبت به گونههای گیاهی و جانوری در طبیعت جهان، سوم مارس (۱۲ اسفند) را به عنوان «روز جهانی حیات وحش» معرفی کرد.
سوم مارس سالروز آغاز به کار کنوانسیون منع تجارت گونههای نادر گیاهی و جانوری (CITES) است و سازمان ملل متحد نیز در ۲۹ آذرماه (۲۰ دسامبر ۲۰۱۳) در شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد این تصمیم را گرفته است.
در قطعنامه تصویب این روز جهانی بر ارزش ذاتی حیات وحش و کارکردهای مختلف آن شامل کارکردهای محیط زیستی، ژنتیکی، اقتصاد، اجتماعی، علمی، آموزشی، فرهنگی، تفریحی، زیبایی شناختی و همچنین نقش حیات وحش در توسعه پایدار و رفاه انسانی تاکید شده است.
در این قطعنامه نقش CITES به عنوان ابزاری که با کنترل تجارت گونههای گیاهی و جانوری، باعث حفاظت این ذخایر ژنتیکی میشود مطرح شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل، از دبیرخانه CITES خواسته است تا فرایند معرفی و برگزاری روز جهانی حیات وحش را از سال جاری میلادی تسهیل کند.
«جان اسکانلون» دبیرکل سایتس با ابراز خوشنودی از این خبر گفته است: روز جهانی حیات وحش فرصت ایدهآلی برای اشکال مختلف حیات گیاهی و جانوری است تا بتوانیم آگاهیهای مردمی درباره منافع بیشمار آنها را افزایش دهید. در همین زمان باید قدمهایی را نیز برای مبارزه با جرایم مرتبط با حیات وحش، که اثرات گسترده اقتصادی، محیط زیستی و اجتماعی دارند برداریم.
سوم مارس ۱۲ اسفند «روز جهانی حیاتوحش
تعریف محیط زیست موجودات زنده
محیطزیست به همهٔ محیطهایی که در آنها زندگی جریان دارد، گفته میشود. مجموعهای از عوامل فیزیکی خارجی و موجودات زنده که با هم در کنش هستند محیطزیست را تشکیل میدهند و بر رشد و نمو و رفتار موجودات تأثیر میگذارند
عقبنشینی و آب شدن یخچال طبیعی در رشتهکوههای آلپ (وضعیت در سالهای ۲۰۰۲، ۱۹۹۱ و ۱۹۷۹) بر اثر گرم شدن زمین.
حفاظت محیطزیست در قرن بیست و یکم به عنوان یکی از هشت هدفِ توسعهٔ هزاره و یکی از سه پایهٔ توسعهٔ پایدار شناخته میشود
خبرهای ما را در این کانال دنبال کنید
https://telegram.me/DaneshjoOnline95